Українська версія сайту

Командний тренінг скандинавської моделі

29-05-2018

Викладачі кафедри тактико-спеціальної, фізичної та вогневої підготовки Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) Василь Вербовий та Андрій Мельник успішно пройшли командний тренінг на базі Львівського державного університету внутрішніх справ та отримали сертифікат міжнародного зразка «COLD COMMANDER» та «SILVER COMMANDER». Навчання проходило у два етапи (16-27.04 та 14-23.05) у рамках реалізації проекту «Підтримка реформ поліції в Україні» метою якого є запровадження в діяльності органів та підрозділів Національної поліції України скандинавської моделі забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів. Шведські поліцейські ділились досвідом забезпечення публічного порядку під час масового скупчення людей, а також налагодження комунікації з мітингувальниками.

Командний тренінг скандинавської моделі

Підготовка командного складу підрозділів поліції з охорони громадського порядку відбувалася на трьох рівнях: стратегічному (відповідає європейському "золотому"), операційному ("срібному") та тактичному ("бронзовому").

Командний тренінг скандинавської моделі

Ефективність скандинавського підходу полягає в тому, що дозволяє зменшити прояви насильства під час масових заходів, основним щитом має стати спеціалізований броньований автомобіль, аби під час масових заворушень своїм зовнішнім виглядом не провокувати цивільне населення до якихось фізичних контактів. Завдяки цій стратегії зменшити насильство під час демонстрацій, футбольних матчів та інших масових заходів. Командний тренінг завершився практичним навчанням на полігоні НТЦ «Верещиця» та підбиттям підсумків й обговоренням проблемних питань.

Командний тренінг скандинавської моделі

Командний тренінг скандинавської моделі

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X