Українська версія сайту

Інтегроване онлайн заняття з навчальної дисципліни «Трудове право та право соціального забезпечення»

29-03-2021

Минулого тижня на платформі Zoom Meeting доцент кафедри публічного та приватного права Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС Ольга Таран спільно з професором кафедри Світланою Мельничук провели інтегроване практичне заняття для студентів 3-го курсу з навчальної дисципліни «Трудове право та право соціального забезпечення», присвячене правовому регулюванню працевлаштування громадян.

Під час заняття Ольга Таран акцентувала на основних нормативно-правових актах, що регулюють порядок працевлаштування громадян, співвідношенні понять «працездатна особа», «безробітний», «особа, яка шукає роботу», «тимчасово непрацююча особа». Світлана Мельничук висвітлила проблемні аспекти в реалізації права на працю в Україні, особливості оформлення статусу безробітного, соціальний захист безробітних і порядок виплати допомоги по безробіттю. Застосувавши порівняльно-правовий метод, здобувачі вищої освіти здійснили розрахунок допомоги по безробіттю особам залежно від тривалості безробіття та страхового стажу безробітного.

Інтегроване онлайн заняття з навчальної дисципліни «Трудове право та право соціального забезпечення»

Здобувачів вищої освіти ознайомили з роботою Державної служби зайнятості та спеціальних сервісів у сфері соціального захисту безробітних, зокрема з конструктором резюме, спеціальними сайтами для пошуку роботи та калькулятором допомоги по безробіттю. Обговорили порядок реєстрації в службі зайнятості в період пандемії COVID-19, вплив коронавірусу на ринок праці в Україні, а також особливості оформлення допомоги по безробіттю за допомогою онлайн порталу державних послуг «Дія».

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X