Українська версія сайту

Інформаційна обізнаність – запорука забезпечення правопорядку

22-10-2015

Однією з найдієвіших форм безпосередньої демократії в Україні є вибори. Саме вони дозволяють перетворити волевиявлення громадян України у волю українського народу при формуванні представницьких органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Інформаційна обізнаність – запорука забезпечення правопорядку

25 жовтня в Україні відбудуться вибори до обласних, районних, міських, селищних і сільських рад, а також вибори міських, селищних і сільських голів. Охорона громадського порядку та забезпечення громадської безпеки під час їх проведення, недопущення будь-яких порушень виборчого законодавства є одним із основних і найвідповідальніших завдань осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ. Авторський колектив у складі начальника УМВС України в Івано-Франківській області полковника міліції Віктора Шкутова, начальника Прикарпатського факультету НАВС кандидата юридичних наук, доцента, підполковника міліції Сергія Брателя, заступника начальника Прикарпатського факультету НАВС з навчально-методичної та наукової роботи, кандидата юридичних наук, доцента, підполковника міліції Ігоря Лугового, провідного спеціаліста УМВС України в Івано-Франківській області Григорія Долішнього, начальника УГБ УМВС України в Івано-Франківській області, полковника міліції Михайла Кущнірика підготували для правоохоронних органів, слухачів і курсантів вищих навчальних закладів системи МВС, задіяних до охорони громадського порядку на виборчих дільницях, методичні рекомендації «Забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час місцевих виборів 25 жовтня 2015 р.».

У виданні розкрито основні положення законодавства про місцеві вибори. Визначено функціональні обов’язки працівників міліції, задіяних для охорони прав громадян і громадського порядку на виборчій дільниці, охарактеризовано стосунки працівників міліції з офіційними спостерігачами. Виокремлено основні алгоритми дій працівників міліції під час охорони громадського порядку на виборчих дільницях. Здійснено аналіз адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення виборчого законодавства. Визначено порядок реалізації виборчих прав особовим складом органів внутрішніх справ, задіяним на охорону громадського порядку в день голосування.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X