Українська версія сайту

Година класного керівника

25-05-2018

З метою нормалізації психологічного клімату куратор 305 навчальної групи Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) разом зі своїми курсантами провели годину класного керівника на природі.

Година класного керівника

Науково-педагогічний працівник має важку, але водночас дуже важливу місію – бути класним керівником (куратором). Сприяти досягненням, вирішувати проблеми курсантського колективу, допомагати здобувачам вищої освіти, щоб їх будні не були одноманітними та нецікавими – ось ті обов’язки куратора, який зароджує інтерес до навчання, формує гармонійні соціальні стосунки між дітьми.

Зазвичай класна година відбувається у формі лекції, бесіди або диспуту, може охоплювати й елементи вікторини, конкурсу, гри, а також інших форм виховної роботи. Цього разу наставник поєднав ці види занять, щоб досягти успішного результату моніторингу стосунків у групі. Адже «навчання – це лише одна із пелюсток квітки, яка називається вихованням у широкому розумінні слова. У вихованні немає головного і другорядного, як немає головної пелюстки у квітки. У вихованні все головне – і урок, і розвиток різноманітних інтересів у дітей після занять, і відносини вихованців у колективі», – писав видатний педагог В. Сухомлинський.

Година класного керівника

Проведення часу з курсантами просто неба дало змогу краще вивчити уподобання вихованців, виявити проблеми їхнього дозвілля, ще більше згуртувати колектив, сформувати позитивний емоційний клімат у групі.

У результаті такої форми проведення заняття курсанти вдало відпочили, набралися енергійності та готові демонструвати високу культуру інтелектуального розвитку під час складання іспитів на літній екзаменаційній сесії.

Година класного керівника

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X