Українська версія сайту

Факультативні заняття з адміністративно-правових дисциплін

04-02-2021

Підготовка юристів передбачає формування та розвиток у здобувачів вищої освіти фундаментальних і спеціальних правових знань, які стануть надійним підґрунтям для реалізації безпосереднього призначення права й принципу законності в суспільстві. Майбутні фахівці мають кваліфіковано послуговуватися юридичним інструментарієм під час розв’язання юридичних проблем для захисту прав і законних інтересів громадян. Із цією метою студенти 3-го курсу Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС беруть активну участь у факультативних заняттях з адміністративно-правових дисциплін, що проводять викладачі кафедри публічного та приватного права факультету.

Факультативні заняття з адміністративно-правових дисциплін

Зокрема, 3 лютого доцент кафедри Андрій Габуда спільно з прокурором Коростенської місцевої прокуратури Житомирської обласної прокуратури Олександром Дрогальчуком провели заняття за темою «Роль і місце прокуратури в системі поділу влади». Прокурор ознайомив студентів зі структурою цих органів, зауважив, що діяльність прокуратури ґрунтується на засадах верховенства права, законності, територіальності, презумпції невинуватості, незалежності прокурора, політичної нейтральності, недопустимості незаконного втручання прокуратури в діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади, поваги до незалежності суддів.

Факультативні заняття з адміністративно-правових дисциплін

Отримавши цікаву й важливу інформацію, здобувачі долучилися до активної дискусії, ставили запитання, зокрема щодо реформування органів прокуратури на сучасному етапі, ролі прокуратури в механізмі держави загалом і правового статусу прокурора зокрема.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X