Українська версія сайту

Еволюція гендерної проблематики в освітньому процесі в закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання

12-02-2021

За такою назвою з нагоди Міжнародного дня жінок і дівчат у науці на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) НАВС відбувся круглий стіл у змішаному «blended» форматі за участю жінок-науковців, членів наукового товариства курсантів і студентів, регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Людмили Непийводи, регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області, адвоката Світлани Дем’янчук, доктора юридичних наук, доцента, директора центру практичної підготовки та працевлаштування Приватного вищого навчального закладу Університет Короля Данила Людмили Андрусів.

Еволюція гендерної проблематики в освітньому процесі в закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання

-

Під час дискусії Світлана Дем’янчук зауважила, що в сучасних умовах питання гендерної рівності й недискримінації суб’єктів, що навчаються в закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, є одним з найактуальніших, його розглядають як пріоритетне у справі захисту прав людини. Людмила Андрусів акцентувала на тому, що формування в освітньому процесі в ЗВО зі специфічними умовами навчання розуміння різних соціальних ролей і потреб незалежно від статі людини й подолання стереотипів, які ґрунтуються на гендерних упередженнях, дискримінації та прикладах соціальної нерівності, є найважливішими для утвердження гендерної рівності й можливості застосування отриманих знань у професійній діяльності.

--

----

Цікаву позицію висловила Людмила Непийвода, яка зазначила, що гендерна політика в царині освіти важлива тому, що сприяє створенню умов для рівноцінної підготовки до захисту прав і свобод людини та громадянина представників обох статей.

------

---------

На завершення заходу Людмила Непийвода вручила подяку Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини керівнику юридичної клініки Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) «Феміда» Катерині Данченко за плідну співпрацю, вагомий внесок у захист прав і свобод людини та громадянина в Україні.

-0-0-0-0

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X