Українська версія сайту

Бінарне заняття – сучасний підхід до вивчення цивільного процесу

06-11-2017

Третього листопада доцентом кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін Ольгою Таран, спільно з начальником відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Марією Дехтяр, для здобувачів вищої освіти Прикарпатського факультету було проведено бінарне практичне заняття з дисципліни «Цивільний процес», яке було спрямоване на розгляд питань, пов’язаних з захистом прав дитини.

Бінарне заняття – сучасний підхід до вивчення цивільного процесу

Марія Дехтяр розповіла про структуру органу опіки та піклування в м. Івано-Франківську, ознайомила здобувачів вищої освіти з основними нормативно-правовими актами, що регулюють встановлення опіки та піклування над дітьми. Особливу увагу звернено на поняття дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, сімейного влаштування таких дітей, перелік документів, необхідних для призначення особи опікуном (піклувальником), порядок розгляду справ про встановлення їх опіки та піклування.

Марія Дехтяр навела приклади з практичної діяльності щодо участі органу опіки та піклування у судових засіданнях при розгляді цивільних справ, надала статистичну інформацію щодо кількості дітей, яким надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, осіб, які перебувають на обліку як кандидати в усиновлювачі. Викладач та практичний працівник охарактеризували окремі проблемні питання, що виникають при встановленні опіки та піклування.

Здобувачі вищої освіти брали активну участь у практичному занятті, задавали багато запитань, більшість з яких була пов’язана із напрямками взаємодії поліцейських із службою у справах дітей у їх практичній діяльності.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X