Українська версія сайту

Бінарне заняття «Правовідносини батьків та дітей»

04-12-2017

З метою поєднання навчального процесу з практичною діяльністю, на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) Національної академії внутрішніх справ продовжується практика проведення бінарних занять.

30 листопада навчальне семінарське заняття з дисципліни «Цивільне право та процес» на тему: «Правовідносини батьків та дітей» у курсантів 306 навчальної групи було проведено у формі бінарного заняття за участю доцента кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін Ольги Таран та заступника начальника Івано-Франківського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Наталії Козубаш.

Бінарне заняття «Правовідносини батьків та дітей»

Під час обговорення семінарського питання про визначення походження дитини від матері та батька, які перебувають між собою у шлюбі Наталія Козубаш ознайомила курсантів із порядком державної реєстрації шлюбу та здійснення актового запису про народження дитини, а також висвітлила стан впровадження в Івано-Франківську пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу». Жваву дискусію викликало питання щодо реалізації дитиною права на ім’я, зокрема можливість особи мати декілька імен та порядок зміни імені особою, яка не досягла 18 років.

Наталія Козубаш ознайомила курсантів із перспективами розвитку реєстрації актів цивільного стану, зокрема положеннями законопроектів щодо виключення з актового запису про народження графи по батькові, можливістю запровадження розірвання шлюбу за згодою подружжя, яке має дітей, в органах ДРАЦС, порядком реєстрації шлюбу між іноземними громадянами, що проживають на території України.

Бінарне заняття «Правовідносини батьків та дітей»

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X