Українська версія сайту

Практика застосування процесуальних норм в господарському судочинстві

31-05-2021

За такою назвою викладачі кафедри публічного та приватного права Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС Світлана Мельничук та Ольга Таран провели для студентів 3-го курсу правовий лекторій.

Практика застосування процесуальних норм в господарському судочинстві

Учасники заходу аналізували судову практику Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, зокрема правові позиції, які стосуються виключної підсудності справ, де відповідачем є центральний орган виконавчої влади; підсудності справи в разі зміни боржником свого місцезнаходження після відкриття провадження у справі про банкрутство; порядку набуття права власності на новостворене майно та об’єкти незавершеного будівництва.

Світлана Мельничук на прикладах судової практики продемонструвала проблеми, що виникають при неправильному застосуванню правових норм в процесі визначення підсудності спору з приводу нерухомого майна, відповідачем у якому є орган виконавчої влади. Прааналізувала категорії справ, які не можуть розглядатися за загальними правилами підсудності, а також за правилами альтернативної підсудності.

Практика застосування процесуальних норм в господарському судочинстві

На актуальних проблемах пов’язаних з необхідністю застосування норм права в системному зв’язку в процесі набуття права власності на новостворене майно та об’єкти незавершеного будівництва, зосередила увагу здобувачів вищої освіти Ольга Таран. Окремо було розглянуто й особливості проваджень у справах про банкрутство, які пов’язані з тим, що чинними нормами законодавства України не передбачено можливості заміни боржників у даній категорії справ підсудності справи в разі зміни боржником свого місцезнаходження після відкриття провадження у справі про банкрутство.

Загалом, під час правового лекторію активізовано знання здобувачів вищої освіти щодо низки правових категорій та явищ, правозастосовної практики.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X