Українська версія сайту

Святкування Дня Європи на Прикарпатті

17-05-2019

 

Я – Європа, колиска культури і мудрості,

Всім наукам початок я вірний дала.

Всіх людей закликаю до миру і людяності,

Світло знань у країни усі принесла

 

Із 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначають День Європи відповідно до наказу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах

Святкування Дня Європи на Прикарпатті

З цієї нагоди на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін організовано круглий стіл «Європейський Союз: історія та сучасність».

Святкування Дня Європи на Прикарпатті

>

Тема наукового заходу актуальна, оскільки, проголосивши європейський вибір, наша держава у партнерстві із різноманітними європейськими структурами в усіх напрямках своєї діяльності бере участь у світових інтеграційних процесах. Для України – це складний, але перспективний час, що потребує докладання значних зусиль і тісної взаємодії науки та влади; час інновацій і швидкого руху вперед в умовах реформування та модернізації.

Святкування Дня Європи на Прикарпатті

Круглий стіл став нагодою для здобувачів вищої освіти осмислити та обговорити історію створення та сучасний етап розвитку Європейського союзу. Доповідачам за допомогою інтерактивної дошки вдалося наочно презентувати аудиторії актуальні проблеми інтеграції України у світовий та європейський простір, визначити механізми та інструменти її забезпечення, узагальнити досвід такої інтеграції країнами – членами європейського співтовариства. Під час дискусії курсанти активно ставили запитання доповідачам, що спричинило жваве обговорення актуальних проблем інтеграції України в Європейський простір.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X