Українська версія сайту

Інтегроване заняття – ефективна форма вивчення цивільно-правових дисциплін

16-05-2019

На Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) доцент кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін Ольга Таран спільно зі старшим викладачем кафедри Юлією Ваньчик провели для студентів 2 курсу інтегроване заняття з навчальної дисципліни «Цивільне право та процес».

Інтегроване заняття – ефективна форма вивчення цивільно-правових дисциплін

Під час заняття відбувалось обговорення актуальних питань позовного провадження, його ознак, стадій та принципів. Завдяки інтегрованій формі проведення заняття забезпечено опанування студентами знань щодо співвідношення поняття позову та його елементів у адміністративному та цивільному судочинстві.

Ольга Таран закцентувала на новелах позовного провадження, зокрема введенні системи електронного судочинства та поділу позовного провадження на загальне та спрощене. Юлія Ваньчик охарактеризувала основні риси позовного провадження в адміністративному судочинстві. За допомогою порівняльно-правового методу здобувачі вищої освіти здійснили відмежування позовів, які є предметом розгляду в порядку цивільного судочинства від позовів, що розглядаються у рамках адміністративного судочинства. На прикладах судової практики продемонстровано проблеми, що виникають при відмежуванні відповідних категорій справ та виокремлено шляхи їх вирішення.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X