Українська версія сайту

Гірчить Чорнобиль крізь роки

25-04-2019

Чорнобильський вітер по душах мете,

Чорнобильський пил на роки опадає…

Годинник життя безупинно іде,

Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає…

26 квітня 1986 року – чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 км. від столиці України, сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною та екологічною катастрофою минулого століття.

Ось вже понад 30 років ця рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців. Наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.

Про згубні наслідки техногенної катастрофи написано багато книг та статей, знято достатньо документальних та художніх фільмів, які будуть знайомити прийдешні покоління з її причинами та масштабами.

Гірчить Чорнобиль крізь роки

Напередодні річниці цієї страшної трагедії в лекційній залі Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) науково-педагогічними працівниками кафедри соціально-гуманітарних дисциплін для здобувачів вищої освіти було організовано перегляд документального фільму-реконструкції «Чорнобиль за секунду до катастрофи», який дав можливість глядачам повернутися в ті роки, розповідаючи про те, як похвилинно вів себе персонал ЧАЕС у ніч аварії. У стрічці пояснено, хто припустився яких помилок, як команда реагувала на катастрофу, що з ними відбулося після аварії, та показано долі людей, які зруйнувало чорнобильське лихо.

Гірчить Чорнобиль крізь роки

Проходять роки... Чорнобильське лихо розчинилося у мальовничій природі України, у її духмяному повітрі, у білосніжному цвітінні садів, у джерельних криницях. Життя триває…

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X