Українська версія сайту

Співвідношення цивільного та кримінального законодавства

19-11-2019

Під такою назвою на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) НАВС доцентом кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін Ольгою Таран проведено узагальнювальне заняття для курсантів 4-го курсу.

На початку заняття курсантам надано фабули практичних ситуацій та запропоновано охарактеризувати, у яких випадках дії сторони договору мають ознаки шахрайства, а в яких наявні виключно цивільно-правові відносини. Для закріплення знань щодо відмежування шахрайства від цивільно-правових деліктів здобувачі вищої освіти опрацювали правову позицію Верховного суду у справі № 753/19554/17 від 13.08.2019 року.

Співвідношення цивільного та кримінального законодавства

Мета заняття – актуалізація опорних знань з цивільно-правових дисциплін та здійснення відмежування цивільно-правових деліктів від окремих видів злочинів на основі прикладів судової практики.

Співвідношення цивільного та кримінального законодавства

Окремими питанням висвітлено також положення сімейного законодавства щодо добровільності шлюбу та наслідки їх порушення у вигляді притягнення до кримінальної відповідальності за статтею 151-2 КК України. При цьому опрацьовано практику та статистику притягнення до відповідальності за примушування до шлюбу в іноземних країнах.

Під час заняття здобувачі вищої освіти ознайомились також із функціонуванням онлайн-сервісів, зокрема Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, публічною кадастровою картою України, Єдиним реєстром спеціальних бланків нотаріальних документів, Єдиним реєстром боржників.

Прикарпатський факультет

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X