Українська версія сайту

Актуальні питання стратегічного розвитку України

05-04-2019

У переддень створення НАТО на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) відбувся курсантсько-студентський круглий стіл «Актуальність внесених змін до Конституції України в частині стратегічного розвитку держави», організований професором кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Світланою Мельничук.

Актуальні питання стратегічного розвитку України

Під час заходу були обговорені питання, пов’язані з внесенням змін до Конституції України щодо стратегічного напряму розвитку держави – незворотність європейського та євроатлантичного курсу України. Доповідачі ознайомили учасників круглого столу з історією й цікавими фактами не тільки функціонування Європейського Союзу, Пінічноатлантичного альянсу, але й їх співпраці з Україною.

Жваву дискусію серед курсантів викликала доповідь про операції та місії НАТО й участь у них України, адже Україна є єдиною країною серед держав-партнерів НАТО, яка брала участь у всіх основних операціях і місіях Альянсу.

Актуальні питання стратегічного розвитку України

Не менш цікавим було обговорення важливості євроінтеграційних процесів, що насамперед є рушійною силою реформ, зокрема правоохоронних органів. Під впливом реформаційних заходів впроваджуються нові стандарти в діяльність Національної поліції, в основі яких права і свободи людини та громадянина, гендерна рівність тощо.

Під час обговорення доповідей здобувачі почерпнули додаткові знання про важливі аспекти державотворення в Україні, необхідні для їх професійного зростання.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X